Brygger: Roy Viggo Pedersen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6E New England IPA OG: 1066 FG: 1013 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 17,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 50,0 Beregnet farge: 10 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4200 g Pilsner Malt, Best (3,9 EBC) - 68,3 % 600 g Havregryn (2,0 EBC) - 9,8 % 600 g Hvetemalt, Best (3,9 EBC) - 9,8 % 600 g Flaket hvete (3,2 EBC) - 9,8 % 150 g Pale Crystal Malt, Thomas Fawcett (75,0 EBC) - 2,4 % [B]Humle og krydder[/B] 12 g Columbus (Tomahawk) [15,80 %] - Boil 60 min, 20,0 IBUs 20 g Simcoe [12,90 %] - Boil 10 min - 9,9 IBUs 20 g Citra [13,50 %] - Boil 5 min - 5,7 IBUs Steep/Whirlpool i 20 min på 80 grader C: 60 g Citra [13,50 %] - Steep/Whirlpool 20 min - 7,8 IBUs 40 g Simcoe [12,90 %] - Steep/Whirlpool 20 min- 4,9 IBUs 20 g Azacca [12,70 %] - Steep/Whirlpool 20 min - 2,4 IBUs Tørrhumling etter 2 dager: 60 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 8 Days 40 g Azacca [12,70 %] - Dry Hop 8 Days 20 g Simcoe [12,90 %] - Dry Hop 8 Days Tørrhumling etter 10 dager: 60 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 4 Days 40 g Azacca [12,70 %] - Dry Hop 4 Days 20 g Simcoe [12,90 %] - Dry Hop 4 Days [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering i mesk: 8,0 ml Lactic Acid 4,6 g Calcium Chloride 2,8 g Gypsum (Calcium Sulfate) 1,1 g Salt [B]Meskeinformasjon[/B] Stegmesk med 17 liter vann på 66 grader C i 60 min, 72 grader C i 15 min og 76 grader C i 10 min. Kontinuerlig skylling med 17 liter vann ved 76 grader C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: London Ale III (Wyea Gjærmengde: 250 milliarder celle Informasjon om gjæring: Gjæring på 18 grader C i 10 dager, deretter tappet på fat med andre tørrhumling og gjæret videre på 19 grader C i 4 dager. Cold crash og tappet over på nytt fat etter 1 dag. Deretter lagret og karbonert på 3 grader C til flasking. [B]Kommentarer[/B] Vannprofil: 75 ppm kalsium, 48 ppm sulfat og 85 ppm klorid. pH i mesk: 5,25. pH i skyllevann: 5,5. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. februar 2018 Flasket: 1. mars 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F