Brygger: Roy Viggo Pedersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6E New England IPA
OG: 1066
FG: 1013
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 17,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 50,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4200 g Pilsner Malt, Best (3,9 EBC) - 68,3 %       
600 g Havregryn (2,0 EBC) - 9,8 %        
600 g Hvetemalt, Best (3,9 EBC) - 9,8 %        
600 g Flaket hvete (3,2 EBC) - 9,8 %        
150 g Pale Crystal Malt, Thomas Fawcett (75,0 EBC) - 2,4 %

[B]Humle og krydder[/B]
12 g Columbus (Tomahawk) [15,80 %] - Boil 60 min, 20,0 IBUs    
20 g Simcoe [12,90 %] - Boil 10 min - 9,9 IBUs     
20 g Citra [13,50 %] - Boil 5 min - 5,7 IBUs

Steep/Whirlpool i 20 min på 80 grader C:
60 g Citra [13,50 %] - Steep/Whirlpool 20 min - 7,8 IBUs     
40 g Simcoe [12,90 %] - Steep/Whirlpool 20 min- 4,9 IBUs     
20 g Azacca [12,70 %] - Steep/Whirlpool 20 min - 2,4 IBUs     

Tørrhumling etter 2 dager:
60 g Citra [13,50 %]  - Dry Hop 8 Days   
40 g Azacca [12,70 %] - Dry Hop 8 Days  
20 g Simcoe [12,90 %] - Dry Hop 8 Days  

Tørrhumling etter 10 dager:
60 g Citra [13,50 %]  - Dry Hop 4 Days   
40 g Azacca [12,70 %] - Dry Hop 4 Days  
20 g Simcoe [12,90 %] - Dry Hop 4 Days

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering i mesk:
8,0 ml Lactic Acid
4,6 g Calcium Chloride
2,8 g Gypsum (Calcium Sulfate)
1,1 g Salt

[B]Meskeinformasjon[/B]
Stegmesk med 17 liter vann på 66 grader C i 60 min, 72 grader C i 15 min og 76 grader C i 10 min. Kontinuerlig skylling med 17 liter vann ved 76 grader C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: London Ale III (Wyea
Gjærmengde: 250 milliarder celle
Informasjon om gjæring:
Gjæring på 18 grader C i 10 dager, deretter tappet på fat med andre tørrhumling og gjæret videre på 19 grader C i 4 dager. Cold crash og tappet over på nytt fat etter 1 dag. Deretter lagret og karbonert på 3 grader C til flasking.

[B]Kommentarer[/B]
Vannprofil: 75 ppm kalsium, 48 ppm sulfat og 85 ppm klorid. pH i mesk: 5,25. pH i skyllevann: 5,5.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. februar 2018
Flasket: 1. mars 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F