Brygger: Ole Petter Talgø Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13D Andre røykøl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg) Ekstra ingredienser: OG: 1053 FG: 1011 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 16 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3000 gram Maris Otter Pale Malt 1000 gram Smoked Malt 500 gram Rye Malt 200 gram Crystal Malt (60L) [B]Humle og krydder[/B] 30 gram Challenger pellets 6% 60 min 15 gram EK Goldings pellets 5% 20 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts Irish Moss En bærepose einerskudd under mesking, og en neven einerskudd siste 15 minutter av koking. [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket med BIAB-metoden. 65 grader i 90 minutter, deretter varmet opp til 75 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US05 Gjærmengde: 1 pakke Informasjon om gjæring: Gjæret på ~19 grader i to uker. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. juli 2012 Flasket: 28. juli 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N