Brygger: Ole Petter Talgø
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13D Andre røykøl (basistype 13G Klassisk norsk hjemmebrygg)
Ekstra ingredienser: 
OG: 1053
FG: 1011
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3000 gram Maris Otter Pale Malt
1000 gram Smoked Malt
500 gram Rye Malt
200 gram Crystal Malt (60L)

[B]Humle og krydder[/B]
30 gram Challenger pellets 6% 60 min
15 gram EK Goldings pellets 5% 20 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts Irish Moss
En bærepose einerskudd under mesking, og en neven einerskudd siste 15 minutter av koking.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket med BIAB-metoden.
65 grader i 90 minutter, deretter varmet opp til 75 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US05
Gjærmengde: 1 pakke
Informasjon om gjæring:
Gjæret på ~19 grader i to uker.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. juli 2012
Flasket: 28. juli 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N