Brygger: Torleif Haug
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5A Engelsk brown ale
OG: 1051
FG: 1010
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 35 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4800 gram Th. Fawcett Maris Otter
1000 gram Th. Fawcett Amber Malt
100 gram Th. Fawcett Caramalt
100 gram Th. Fawcett Pale Crystal
50 gram Th. Fawcett Pale Chocolate

[B]Humle og krydder[/B]
60 gram East Kent Goldings 4.0%, 60 minutter
15 gram East Kent Goldings 4.0%, 5 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1g gjærnæring
1/2 tablett whirlfloc
6 dråper foam control

[B]Meskeinformasjon[/B]
75 min 66 grader
Batch-sparge 78 grader vann

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013
Gjærmengde: 1 pakke i 1.1 liter starter
Informasjon om gjæring:
Pitchet v 18 grader.
18 dager 20-22 grader, uten temperaturkontroll

[B]Kommentarer[/B]
Primet med 5.5 gram farin per liter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. januar 2013
Flasket: 28. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N