Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger
OG: 1096
FG: 1032
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 22,25l
Alkoholstyrke: 7,85%
Beregnet IBU: 45,0
Beregnet farge: 96 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000g Maris Otter Pale Malt 5 EBC
450g Munich Malt 25 EBC
700g Crystal Malt 120 EBC
280g Chocolate Malt 1250 EBC
280g Black Malt 1400 EBC
3000g Breiss CBW Pilsen Light flytende ekstrakt
454g Breiss CBW light spraymalt

[B]Humle og krydder[/B]
45g Cascade 6,1%AA, 60 min
35g Northern Brewer, 6,07%, 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Kaffe: Kenya Kiriani Teresia Muranga fra Supreme Roastworks. Brygget på V60 med 36g kaffe pr 500g vann. 2 liter ferdig kaffe ble tilsatt like før flasking.

[B]Meskeinformasjon[/B]
BIAB. 70min på 68°C. Skylte med 7 liter vann 75°C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
Lagde en enkel starter på 1,8 liter.

Gjæret i 20 dager på ca 20°C.

[B]Kommentarer[/B]
Vi har tatt sikte på å lage en øl i julekaffens navn. 

Merk at både EBC og IBU er kalkulert før tilsetting av kaffe,

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. september 2015
Flasket: 14. oktober 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N