Brygger: Petter Buhagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger OG: 1096 FG: 1032 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 22,25l Alkoholstyrke: 7,85% Beregnet IBU: 45,0 Beregnet farge: 96 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4000g Maris Otter Pale Malt 5 EBC 450g Munich Malt 25 EBC 700g Crystal Malt 120 EBC 280g Chocolate Malt 1250 EBC 280g Black Malt 1400 EBC 3000g Breiss CBW Pilsen Light flytende ekstrakt 454g Breiss CBW light spraymalt [B]Humle og krydder[/B] 45g Cascade 6,1%AA, 60 min 35g Northern Brewer, 6,07%, 15 min [B]Andre ingredienser[/B] Kaffe: Kenya Kiriani Teresia Muranga fra Supreme Roastworks. Brygget på V60 med 36g kaffe pr 500g vann. 2 liter ferdig kaffe ble tilsatt like før flasking. [B]Meskeinformasjon[/B] BIAB. 70min på 68°C. Skylte med 7 liter vann 75°C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 2 pk Informasjon om gjæring: Lagde en enkel starter på 1,8 liter. Gjæret i 20 dager på ca 20°C. [B]Kommentarer[/B] Vi har tatt sikte på å lage en øl i julekaffens navn. Merk at både EBC og IBU er kalkulert før tilsetting av kaffe, [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. september 2015 Flasket: 14. oktober 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N