Brygger: Joakim Ruud Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1103 FG: 1026 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 40,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 60,0 Beregnet farge: 0 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 18500 gram Thomas Fawcett Maris Otter Pale Malt 1500 gram Thomas Fawcett Roast Barley 1000 gram Thomas Fawcett Chocolate Malt 1000 gram Thomas Fawcett Dark Crystal 2000 gram sukker [B]Humle og krydder[/B] 200 gram Challenger pellets 6,4% 60 minutter 200 gram Challenger Pellets 6,4% 0 minutter med 30 minutter varmt trekk før kjøling [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket i to omganger i Speidel. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White Labs WLP007 Gjærmengde: 3 rør i 4 liter starter med magnetrører Informasjon om gjæring: Gjæret 5 dager på 18 grader og resten av tiden på 20 grader. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. desember 2012 Flasket: 22. desember 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N