Brygger: Joakim Ruud
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1103
FG: 1026
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 60,0
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
18500 gram Thomas Fawcett Maris Otter Pale Malt
1500 gram Thomas Fawcett Roast Barley
1000 gram Thomas Fawcett Chocolate Malt
1000 gram Thomas Fawcett Dark Crystal
2000 gram sukker

[B]Humle og krydder[/B]
200 gram Challenger pellets 6,4% 60 minutter
200 gram Challenger Pellets 6,4% 0 minutter med 30 minutter varmt trekk før kjøling

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket i to omganger i Speidel.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs WLP007
Gjærmengde: 3 rør i 4 liter starter med magnetrører
Informasjon om gjæring:
Gjæret 5 dager på 18 grader og resten av tiden på 20 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. desember 2012
Flasket: 22. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N