Brygger: Bjørn Kenneth Andreassen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,075
FG: 1,010
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 10,25%
Beregnet IBU: 16,3
Beregnet farge: 50 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
German Pilsner 5.921 Kg
German Munich Dark 1.458 Kg
Candy sirup 1,3 Kg
Table Sugar 360 Gr
Corn Sugar 23 Gr
German melandolin 190 Gr
German carafa 30 Gr

[B]Humle og krydder[/B]
Chalenger 26,3 Gr   60 Min
Willamette 9,3 Gr  20 Min

[B]Andre ingredienser[/B]
Portaflock

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesking 57C i 15 min
Mesking 63C i 35 min
Mesking 66C i 25 min
Mesking 75C i 5 min

Utvask 77C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Abbaye Danstar
Gjærmengde: 1 Liter Starter
Informasjon om gjæring:
Primær Gjæring i 20C  i 4 dager
Sekundærgjæring 20C 44 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. februar 2016
Flasket: 8. april 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N