Brygger: Gard W. Karlsnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5D Altbier OG: 1,052 FG: 1,011 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 5,4% Beregnet IBU: 44,0 Beregnet farge: 34 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4000 g Pilsner malt (3 EBC) 2000 g Munich malt (25 EBC) 400 g Pale Crystal malt (70 EBC) 200 g Chocolate malt (1200 EBC) [B]Humle og krydder[/B] -60 min: 40 g Spalt (4,7 %) 10 g Northern Brewer (8,5 %) -30 min: 40 g Spalt (4,7 %) -10 min: 20 g Spalt (4,7 %) 20 g Hallertauer Mittelfrüh (4 %) [B]Andre ingredienser[/B] -15 min: 1 ts. gjærnæring 1 whirlfloc [B]Meskeinformasjon[/B] BIAB: Infusjonsmesking med 25 liter vann, 60 min. ved 66 grader. Partiskylling: 12 liter ved 78 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP036 Gjærmengde: 2 rør Informasjon om gjæring: Primær: 14 dager @ 16 grader Sekundær: 40 dager @ 5 grader (senket temperaturen med 2 grader per døgn til oppnådd temperatur). [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 23. juni 2013 Flasket: 14. august 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N