Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5D Altbier
OG: 1,052
FG: 1,011
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 44,0
Beregnet farge: 34 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000 g Pilsner malt (3 EBC)
2000 g Munich malt (25 EBC)
400 g Pale Crystal malt (70 EBC)
200 g Chocolate malt (1200 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
-60 min:
40 g Spalt (4,7 %)
10 g Northern Brewer (8,5 %)

-30 min:
40 g Spalt (4,7 %)

-10 min:
20 g Spalt (4,7 %)
20 g Hallertauer Mittelfrüh (4 %)

[B]Andre ingredienser[/B]
-15 min:
1 ts. gjærnæring
1 whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
BIAB:
Infusjonsmesking med 25 liter vann, 60 min. ved 66 grader.
Partiskylling: 12 liter ved 78 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP036
Gjærmengde: 2 rør
Informasjon om gjæring:
Primær: 14 dager @ 16 grader

Sekundær: 40 dager @ 5 grader (senket temperaturen med 2 grader per døgn til oppnådd temperatur).

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. juni 2013
Flasket: 14. august 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N