Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2B Wiener
OG: 1052
FG: 1012
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 24,5
Beregnet farge: 19,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2300 gram Vienna malt 
1500 gram Münchener malt
1500 gram Pilsner malt
50 gram Sjokolademalt
150 gram sukker til karbonering

[B]Humle og krydder[/B]
17 gram Northern Brewer pellets 10,55% 60 minutter
40 gram Tettnanger pellets 4,50% 10 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
2 gram supermoss 10 minutter kok
0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter enstegsmesking 67 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock Lager
Gjærmengde: 2 rør, 3 liter starter, 500 milliarder celler
Informasjon om gjæring:
Gjæret i 17 dager på 8-9 grader. Diacetylrest i 4 dager på 16 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert på flaske ved 20 grader i 2 uker. Lagret siden 18.februar ved 4 grader.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. januar 2013
Flasket: 4. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N