Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2B Wiener OG: 1052 FG: 1012 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 24,5 Beregnet farge: 19,2 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2300 gram Vienna malt 1500 gram Münchener malt 1500 gram Pilsner malt 50 gram Sjokolademalt 150 gram sukker til karbonering [B]Humle og krydder[/B] 17 gram Northern Brewer pellets 10,55% 60 minutter 40 gram Tettnanger pellets 4,50% 10 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk 2 gram supermoss 10 minutter kok 0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok [B]Meskeinformasjon[/B] 90 minutter enstegsmesking 67 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock Lager Gjærmengde: 2 rør, 3 liter starter, 500 milliarder celler Informasjon om gjæring: Gjæret i 17 dager på 8-9 grader. Diacetylrest i 4 dager på 16 grader. [B]Kommentarer[/B] Naturlig karbonert på flaske ved 20 grader i 2 uker. Lagret siden 18.februar ved 4 grader. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. januar 2013 Flasket: 4. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N