Brygger: Robert Wikstrand Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6B Amerikansk IPA OG: 1,061 FG: 1,011 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 17,5l Alkoholstyrke: 6,6% Beregnet IBU: 51,0 Beregnet farge: 15 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Amt Name Type # %/IBU 5,40 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 1 93,1 % 0,20 kg Carafoam (Weyermann) (3,9 EBC) Grain 2 3,4 % 0,20 kg Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC) Grain 3 3,4 % [B]Humle og krydder[/B] 30,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - First Wort 60, Hop 4 39,1 IBUs 100,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 2,0 min Hop 5 10,0 IBUs 50,00 g Riwaka [5,25 %] - Boil 2,0 min Hop 6 2,2 IBUs 70,00 g Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Da Hop 8 0,0 IBUs 50,00 g Riwaka [5,25 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 9 0,0 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 60 minutter @ 66C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 2 pk rehydrert Informasjon om gjæring: ca 20 grader i 12 dager. Tørrhumlet siste 5 dagene [B]Kommentarer[/B] Brygget på Speidel 20 Startet med 23 liter vann og tilsatte mineraler etter Gahrs tabell: 9,2 gram CaSO4 2,3 gram CaCO3 (mesk) 2,3 gram NaHCO3 (mesk) Tilsett 8-10 dråper Brewers Clarex når du pitcher Medbrygger var i NZ på juleferie og tok med seg humle tilbake, Nelson Sauvin og Riwaka. Siden det kun er NZ humler kaller vi ølet for Kiwipa. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. januar 2017 Flasket: 30. januar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N