Brygger: Robert Wikstrand
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,061
FG: 1,011
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 17,5l
Alkoholstyrke: 6,6%
Beregnet IBU: 51,0
Beregnet farge: 15 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU         
5,40 kg               Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC)          Grain         1        93,1 %        
0,20 kg               Carafoam (Weyermann) (3,9 EBC)           Grain         2        3,4 %         
0,20 kg               Caramunich II (Weyermann) (124,1 EBC)    Grain         3        3,4 %

[B]Humle og krydder[/B]
30,00 g               Nelson Sauvin [12,00 %] - First Wort 60, Hop           4        39,1 IBUs     
100,00 g              Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 2,0 min   Hop           5        10,0 IBUs     
50,00 g               Riwaka [5,25 %] - Boil 2,0 min           Hop           6        2,2 IBUs      
70,00 g               Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Da Hop           8        0,0 IBUs      
50,00 g               Riwaka [5,25 %] - Dry Hop 5,0 Days       Hop           9        0,0 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
60 minutter @ 66C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 2 pk rehydrert
Informasjon om gjæring:
ca 20 grader i 12 dager. Tørrhumlet siste 5 dagene

[B]Kommentarer[/B]
Brygget på Speidel 20
Startet med 23 liter vann og tilsatte mineraler etter Gahrs tabell:

9,2 gram CaSO4
2,3 gram CaCO3 (mesk)
2,3 gram NaHCO3 (mesk)

Tilsett 8-10 dråper Brewers Clarex når du pitcher 

Medbrygger var i NZ på juleferie og tok med seg humle tilbake, Nelson Sauvin og Riwaka. Siden det kun er NZ humler kaller vi ølet for Kiwipa.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. januar 2017
Flasket: 30. januar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N