Brygger: Jørgen Olsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,048
FG: 1,008
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 13 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,6 kg pilsnermalt, 1 kg Maris Otter, 300 g Caramalt 30 EBC, 300 g hvetemalt, 30 g sjokolademalt

[B]Humle og krydder[/B]
4x10 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic 15 min, 4x10 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic 5 min, 4x40 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic 30 min steep, 4x40 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic dry hop

[B]Andre ingredienser[/B]
Protafloc, gjærnæring, Brewer's Clarex, gelatin.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 55 grader, 90 min på 64 grader, 5 min på 77 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 450 mrd
Informasjon om gjæring:
Tilsatt ren O2, pitch på 14 grader, gjæret på 18 grader

[B]Kommentarer[/B]
Vann justert med melkesyre til pH 5.3. Klorid-sulfat-ratio 1:3. Sjokolademalt knust og trukket i kaffefilter kun for farge.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. februar 2018
Flasket: 16. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N