Brygger: Jørgen Olsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1,048 FG: 1,008 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 13 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,6 kg pilsnermalt, 1 kg Maris Otter, 300 g Caramalt 30 EBC, 300 g hvetemalt, 30 g sjokolademalt [B]Humle og krydder[/B] 4x10 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic 15 min, 4x10 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic 5 min, 4x40 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic 30 min steep, 4x40 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic dry hop [B]Andre ingredienser[/B] Protafloc, gjærnæring, Brewer's Clarex, gelatin. [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk 55 grader, 90 min på 64 grader, 5 min på 77 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: 450 mrd Informasjon om gjæring: Tilsatt ren O2, pitch på 14 grader, gjæret på 18 grader [B]Kommentarer[/B] Vann justert med melkesyre til pH 5.3. Klorid-sulfat-ratio 1:3. Sjokolademalt knust og trukket i kaffefilter kun for farge. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. februar 2018 Flasket: 16. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N