Brygger: Gard W. Karlsnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1,090 FG: 1,015 Mengde vørter: 28,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 9,9% Beregnet IBU: 26,0 Beregnet farge: 89 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4500 g Pilsner malt (3 EBC) 2000 g lys DME (-20 min. kok) 1900 g Special B (350 EBC) 600 g sukker (20 min. kok) 500 g demerarasukker (-20 min. kok) 500 g Crystal malt (120 EBC) 330 g Torrified Wheat (5 EBC) 250 g Carapils (5 EBC) [B]Humle og krydder[/B] -60 min: 30 g Northern Brewer (8,5 %) -30 min: 30 g Styrian Goldings (5,4 %) -15 min: 20 g Saaz (4 %) -5 min: 30 g Styrian Goldings (5,4 %) [B]Andre ingredienser[/B] -15 min: 2 tsk. gjærnæring 1 stk. Whirlfloc [B]Meskeinformasjon[/B] Infusjonsmesking: 45 min @ 68 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP500, WLP545 Gjærmengde: Hhv 2 og 1 rør Informasjon om gjæring: Primær: 21 dager @ 20 grader Lager: 3 dager @ 5 grader Sekundær: 11 dager @ 20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 14. november 2013 Flasket: 19. desember 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N