Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,090
FG: 1,015
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 9,9%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 89 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4500 g Pilsner malt (3 EBC)
2000 g lys DME (-20 min. kok)
1900 g Special B (350 EBC)
600 g sukker (20 min. kok)
500 g demerarasukker (-20 min. kok)
500 g Crystal malt (120 EBC)
330 g Torrified Wheat (5 EBC)
250 g Carapils (5 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
-60 min:
30 g Northern Brewer (8,5 %)

-30 min:
30 g Styrian Goldings (5,4 %)

-15 min:
20 g Saaz (4 %)

-5 min:
30 g Styrian Goldings (5,4 %)

[B]Andre ingredienser[/B]
-15 min:
2 tsk. gjærnæring
1 stk. Whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking: 45 min @ 68 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP500, WLP545
Gjærmengde: Hhv 2 og 1 rør
Informasjon om gjæring:
Primær: 21 dager @ 20 grader
Lager: 3 dager @ 5 grader
Sekundær: 11 dager @ 20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. november 2013
Flasket: 19. desember 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N