Brygger: Marius Høye Steen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1068
FG: 1011
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 7,5%
Beregnet IBU: 90,0
Beregnet farge: 22 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5800 gram Maris Otter
1000 gram Rye Malt
500 gram Munich malt
350 gram Caramalt
50 gram Dark Crystal malt

[B]Humle og krydder[/B]
25 gram Colombus 12,9% 60 min
15 gram Simcoe 12% 30 min
15 gram Citra 12,7% 30 min
15 gram Amarillo 11,9% 30 min
15 gram Simcoe 12% 15 min
15 gram Citra 12,7% 15 min
15 gram Amarillo 11,9% 15 min
12,5 gram Cascade 6,3% 15 min
15 gram Simcoe 12% 2 min
15 gram Citra 12,7% 2 min
15 gram Amarillo 11,9% 2 min
15 gram Summit 14% 2 min
15 gram Simcoe 12% -2 min
15 gram Citra 12,7% -2 min
15 gram Amarillo 11,9% -2 min
15 gram Summit 14% -2 min
43 gram Nelson Sauvin 12% Tørrhumle 8 dager
43 gram Amarillo 11,9% Tørrhumle 4 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
Tilsatte 5 gram Kalsiumsulfat i HLT
1 ts gjærnæring 15 min
1 ts irish moss 15 min
1 kpsl servomyces 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
15 min @61 grC
60 min @67 grC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP090
Gjærmengde: 310 bill celler
Informasjon om gjæring:
Gjæret i 14 dager ved 20 grader

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert til volco2: 2.3

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. februar 2013
Flasket: 7. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N