Brygger: Kristian Rikvold-Jess
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5G Old ale
OG: 1,063
FG: 1,017
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 57,0l
Alkoholstyrke: 6,1%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 45,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
12 kg Maris Otter Pale malt
1,5 kg Dark Crystal 140L
300 g Black Patent malt
1,00 kg Demerara sukker

[B]Humle og krydder[/B]
150 g Fuggle @ 60 min
40 g East Kent Goldings @ 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]
10g Kalsium Klorid
6g Gips
1 Protafloc tablett
1 ts gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
75 min at 69C med 45 l vann
Hev temp til 76 C og hold den i 10 min.
Skyll med 40l vann på 78C
Juster vannvolum ihht avkok

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP028
Gjærmengde: 4 rør
Informasjon om gjæring:
6 liter starter med 4 rør 2 døgn før brygging. Gjæret på magnetrører.
Pitchet gjær på 18 C.
Gjæret 3 uker på 18 C.
Tappet på fat (19 l) med 80 g sukker per fat. Lagret på 18-20 C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. august 2015
Flasket: 3. januar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N