Brygger: Kristian Rikvold-Jess Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5G Old ale OG: 1,063 FG: 1,017 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 57,0l Alkoholstyrke: 6,1% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 45,1 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 12 kg Maris Otter Pale malt 1,5 kg Dark Crystal 140L 300 g Black Patent malt 1,00 kg Demerara sukker [B]Humle og krydder[/B] 150 g Fuggle @ 60 min 40 g East Kent Goldings @ 5 min [B]Andre ingredienser[/B] 10g Kalsium Klorid 6g Gips 1 Protafloc tablett 1 ts gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] 75 min at 69C med 45 l vann Hev temp til 76 C og hold den i 10 min. Skyll med 40l vann på 78C Juster vannvolum ihht avkok [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP028 Gjærmengde: 4 rør Informasjon om gjæring: 6 liter starter med 4 rør 2 døgn før brygging. Gjæret på magnetrører. Pitchet gjær på 18 C. Gjæret 3 uker på 18 C. Tappet på fat (19 l) med 80 g sukker per fat. Lagret på 18-20 C. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. august 2015 Flasket: 3. januar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N