Brygger: labb
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser: Appelsinskall søt, stjerneanis og nellikspiker
OG: 1060
FG: 1013
Mengde vørter: 63,0l
Mengde ferdig øl: 51,0l
Alkoholstyrke: 6,5%
Beregnet IBU: 34,3
Beregnet farge: 61,3 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,30 kg	Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC)
4,00 kg	Munich Malt (17,7 EBC)
1,00 kg	Caramel/Crystal Malt -120L (200,0 EBC)
1,00 kg	Oats, Flaked (2,0 EBC)
0,50 kg	Carafa I (900,0 EBC)
0,50 kg	Candi Sugar, Dark (541,8 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
80,00 g	Motueka [7,20 %] - Boil 60,0 min
60,00 g	Orange Peel, Sweet (Boil 15,0 mins)
5,00 g	Anise, Star (Boil 15,0 mins)
5,00 g	Nellikspiker (Boil 15,0 mins)
30,00 g	East Kent Goldings (EKG) [6,50 %] - Boil 10,0 min
20,00 g	Motueka [7,20 %] - Boil 5,0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
PH 5.2 Stabilizer 
Irish Moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
45 min 70 grader
15 min 75 grader
Skylling med 16 liter vann 80 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Ferm. Safbrew T-58
Gjærmengde: 3 pk
Informasjon om gjæring:
3 pk Fermentis Safbrew T-58 - 11,5 gr rehydrert. Gjæret i 14 dager på 18-19 grader muligens oppe i 20 under stormgjæring

[B]Kommentarer[/B]
Om dette kan leveres i Trondheim eller omegn kan jeg levere det personlig.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. mai 2016
Flasket: 4. juni 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N