Brygger: Brede Venås
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9A Engelsk barley wine
OG: 1,112
FG: 1,034
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 35,0l
Alkoholstyrke: 10,4%
Beregnet IBU: 107,9
Beregnet farge: 46,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
16,94 kg    Pale Malt, 69,3 %        
3,39 kg  Munich Malt I13,9 %        
1,30 kg Caramunich II  5,3 %         
0,85 kg Carahell    3,5 %         
0,63 kg  Biscuit Malt 2,6 %         
0,43 kg  Aromatic Malt  1,8 %         
0,43 kg Special B Malt  1,8 % 
0,45 kg Treacle [Boil for 10 min]             1,8 %

[B]Humle og krydder[/B]
110,00 g    Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min  55,0 IBUs     
50,00 g   Polaris [19,00 %] - Boil 60,0 min    39,6 IBUs     
50,00 g  East Kent Goldings (EKG) [6,60 %]     8,3 IBUs      
 50,00 g  Boadicea [6,60 %] - Boil 10,0 min   5,0 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash in           Add 64,74 l of water at 59,5 C          55,0 C        15 min        
Mash Step         Heat to 65,0 C over 10 min              65,0 C        80 min        
Mash Out          Heat to 75,6 C over 10 min              75,6 C        10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp 028 Edinburg ale
Gjærmengde: slurry fra mild
Informasjon om gjæring:
Startet på 16 grader
hevet til 18-20 grader etter en uke.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. april 2014
Flasket: 24. juni 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N