Brygger: Brede Venås Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9A Engelsk barley wine OG: 1,112 FG: 1,034 Mengde vørter: 45,0l Mengde ferdig øl: 35,0l Alkoholstyrke: 10,4% Beregnet IBU: 107,9 Beregnet farge: 46,6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 16,94 kg Pale Malt, 69,3 % 3,39 kg Munich Malt I13,9 % 1,30 kg Caramunich II 5,3 % 0,85 kg Carahell 3,5 % 0,63 kg Biscuit Malt 2,6 % 0,43 kg Aromatic Malt 1,8 % 0,43 kg Special B Malt 1,8 % 0,45 kg Treacle [Boil for 10 min] 1,8 % [B]Humle og krydder[/B] 110,00 g Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min 55,0 IBUs 50,00 g Polaris [19,00 %] - Boil 60,0 min 39,6 IBUs 50,00 g East Kent Goldings (EKG) [6,60 %] 8,3 IBUs 50,00 g Boadicea [6,60 %] - Boil 10,0 min 5,0 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mash in Add 64,74 l of water at 59,5 C 55,0 C 15 min Mash Step Heat to 65,0 C over 10 min 65,0 C 80 min Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wlp 028 Edinburg ale Gjærmengde: slurry fra mild Informasjon om gjæring: Startet på 16 grader hevet til 18-20 grader etter en uke. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 30. april 2014 Flasket: 24. juni 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N