Brygger: Kenneth Nygård
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,063
FG: 1,012
Mengde vørter: 15,0l
Mengde ferdig øl: 12,0l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 111,0
Beregnet farge: 15 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,60 kg Maris Otter Pale Malt (TF)
0,20 kg Caramalt (30 EBC / TF)
0,20 kg Carapils (5 EBC / Bestmalz)
0,20 kg Bordsukker

[B]Humle og krydder[/B]
35 g Simcoe (12,2 % AA) - 60 min
33 g Simcoe (12,2 % AA) - 10 min
42 g Simcoe (12,2 % AA) - 0 min
35 g Simcoe (12,2 % AA) - Dry hop (7 dager)
33 g Cascade (4,7 % AA) - 10 min
42 g Cascade (4,7 % AA) - 0 min
25 g Cascade (4,7 % AA) - Dry hop (7 dager)
33 g Equinox (13,3 % AA) - 10 min
42 g Equinox (13,3 % AA) - 0 min
25 g Equinox (13,3 % AA) - Dry hop (7 dager)
17 g Amarillo (8,9 % AA) - Dry hop (7 dager)

[B]Andre ingredienser[/B]
5,8 gram Gypsum (CaSO3)

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 C (22 liter) i 65 minutter
72 C utmesk (10 min)
Skyller med ca 0,5 liter (til pre boil er på 19 liter)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæres på 16 grader i 2 uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 16. januar 2016
Flasket: 2. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N