Brygger: Fredrik Joramo Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,094 FG: 1,032 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 70,2 Beregnet farge: 139 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8,00 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) (5,9 EBC) Grain 1 62,1 % 1,77 kg Barley, Flaked (Thomas Fawcett) (3,9 EBC) Grain 2 13,7 % 0,58 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 3 4,5 % 0,56 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 4 4,3 % 0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 5 3,9 % 0,46 kg Chocolate Malt (1200,0 EBC) Grain 6 3,6 % 0,46 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett) (1199,7 EBC) Grain 7 3,6 % 0,30 kg Smoked Malt (17,7 EBC) Grain 8 2,3 % 0,25 kg Carafa III (1034,3 EBC) Grain 9 1,9 % [B]Humle og krydder[/B] 27,59 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 23,7 IBUs 24,25 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 11 22,4 IBUs 19,45 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 15,0 min Hop 12 8,9 IBUs 19,36 g Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 13 8,3 IBUs 19,45 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 5,0 min Hop 14 3,6 IBUs 19,36 g Chinook [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 15 3,3 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 30g oak chips, heavy toast was soaked in rum for 2 weeks then added to fermentation for the last 10 days [B]Meskeinformasjon[/B] Mashed in at 66,5 C Mashout at 75 C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Dry English Ale Gjærmengde: 3,7L starter Informasjon om gjæring: Fermented at 18C for 1 week, 20C for 1 week and then at 3C for 1 week [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. oktober 2013 Flasket: 3. november 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N