Brygger: Patrick Schneider Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Kaffe OG: 1,075 FG: 1,020 Mengde vørter: 21,5l Mengde ferdig øl: 20,5l Alkoholstyrke: 8,3% Beregnet IBU: 70,0 Beregnet farge: 87 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,30 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 3 50,8 % 0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 7,7 % 0,30 kg Carafa III (1034,3 EBC) Grain 5 4,6 % 0,30 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 6 4,6 % 0,30 kg Smoked Malt (17,7 EBC) Grain 7 4,6 % 0,20 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 8 3,1 % 0,20 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 9 3,1 % 0,10 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 10 1,5 % 1,00 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 12 15,4 % 0,30 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 13 4,6 % [B]Humle og krydder[/B] 45,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 75,0 min Hop 14 60,7 IBUs 30,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 15 8,1 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 8,00 g Chalk (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 - 4,00 g Baking Soda (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 - 200,00 g Coffee Beans (Mash 60,0 mins) Spice 11 - 1 liter kaldbrygget kaffe i sekundær [B]Meskeinformasjon[/B] 60 min @ 69 C 10 min @ 76 C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 1 rør, 1,5l starter Informasjon om gjæring: 14 dager @ 19C [B]Kommentarer[/B] Brukte Zoegas Winter Blend 2013 kaffebønner til begge tilsetninger [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. november 2013 Flasket: 1. januar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N