Brygger: Patrick Schneider
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Kaffe
OG: 1,075
FG: 1,020
Mengde vørter: 21,5l
Mengde ferdig øl: 20,5l
Alkoholstyrke: 8,3%
Beregnet IBU: 70,0
Beregnet farge: 87 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,30 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 3 50,8 % 
0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 7,7 % 
0,30 kg Carafa III (1034,3 EBC) Grain 5 4,6 % 
0,30 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 6 4,6 % 
0,30 kg Smoked Malt (17,7 EBC) Grain 7 4,6 % 
0,20 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 8 3,1 % 
0,20 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 9 3,1 % 
0,10 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 10 1,5 % 
1,00 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 12 15,4 % 
0,30 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 13 4,6 %

[B]Humle og krydder[/B]
45,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 75,0 min Hop 14 60,7 IBUs 
30,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 15 8,1 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
8,00 g Chalk (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 - 
4,00 g Baking Soda (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 - 
200,00 g Coffee Beans (Mash 60,0 mins) Spice 11 - 

1 liter kaldbrygget kaffe i sekundær

[B]Meskeinformasjon[/B]
60 min @ 69 C
10 min @ 76 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 1 rør, 1,5l starter
Informasjon om gjæring:
14 dager @ 19C

[B]Kommentarer[/B]
Brukte Zoegas Winter Blend 2013 kaffebønner til begge tilsetninger

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. november 2013
Flasket: 1. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N