Brygger: Bernt Sandsmark
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9B Amerikansk barley wine
OG: 1106
FG: 1013
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 12,0%
Beregnet IBU: 100,0
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9 kg pilsnermalt
700 g Special B
300 g Aroma

[B]Humle og krydder[/B]
42 g Amarillo
42 g Simcoe
42 g Chinook

blandes og tilsettes 3,1 g hvert 3 min igjennom kok.
20 g av hver humle tilsettes som tørrhumle dag 4.
30 g amarillo tilsettes dag 5

[B]Andre ingredienser[/B]
vannjustert ihht Gahrsmith
+ protafloc, wyeast gjærnæring og servomyces på 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
50`c i 15 min, deretter heves tempen sakte opp til 64`c i 60 min. Mash out på 76`c i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 001
Gjærmengde: Steppet
Informasjon om gjæring:
Starter på 16`c så lenge det lar deg gjøre, lar den deretter stige til 20`c. 16 dagers gjæring.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. april 2013
Flasket: 24. april 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N