Brygger: Bernt Sandsmark Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9B Amerikansk barley wine OG: 1106 FG: 1013 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 12,0% Beregnet IBU: 100,0 Beregnet farge: 36 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 9 kg pilsnermalt 700 g Special B 300 g Aroma [B]Humle og krydder[/B] 42 g Amarillo 42 g Simcoe 42 g Chinook blandes og tilsettes 3,1 g hvert 3 min igjennom kok. 20 g av hver humle tilsettes som tørrhumle dag 4. 30 g amarillo tilsettes dag 5 [B]Andre ingredienser[/B] vannjustert ihht Gahrsmith + protafloc, wyeast gjærnæring og servomyces på 15 min [B]Meskeinformasjon[/B] 50`c i 15 min, deretter heves tempen sakte opp til 64`c i 60 min. Mash out på 76`c i 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 001 Gjærmengde: Steppet Informasjon om gjæring: Starter på 16`c så lenge det lar deg gjøre, lar den deretter stige til 20`c. 16 dagers gjæring. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. april 2013 Flasket: 24. april 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N