Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1081
FG: 1022
Mengde vørter: 40,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 7,7%
Beregnet IBU: 88,0
Beregnet farge: 105 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt	7	EBC	16500	g	
Cara Munich I	100	EBC	1200	g	
Chocolate Malt	800	EBC	500	g	
Roasted Barley	1100	EBC	1000	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	160	g

[B]Humle og krydder[/B]
Nugget	15.0	%	100	g	60	min	
Crystal	2.7	%	50	g	30	min	
Crystal	2.7	%	50	g	15	min	
Columbus	16.0	%	15	g	60	min

[B]Andre ingredienser[/B]
2 stk. vaniljestang, kokt ca 15 min
2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk ca 55 liter	67	°C	5	min	
Mash step	60	°C	20	min	
Mash step	70	°C	40	min	
Utmesk. Skylling ca 19 liter.	78	°C	10	min	

BIAB

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 180 gr
Informasjon om gjæring:
1 min med oksygen. 180 gr. rehydrert gjær, slumpmessig fordelt på to 25 l. gjæringskaret. Ett i kjøleskap og ett i boden, som er kald.

Opprinnelig var det 50 l med OG 1080. Mye trub pga. BIAB.

[B]Kommentarer[/B]
Fatet med 4 gr. sukker pr liter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. januar 2017
Flasket: 27. januar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N