Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1081 FG: 1022 Mengde vørter: 40,0l Mengde ferdig øl: 40,0l Alkoholstyrke: 7,7% Beregnet IBU: 88,0 Beregnet farge: 105 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 7 EBC 16500 g Cara Munich I 100 EBC 1200 g Chocolate Malt 800 EBC 500 g Roasted Barley 1100 EBC 1000 g Cane Sugar (light) 20 EBC 160 g [B]Humle og krydder[/B] Nugget 15.0 % 100 g 60 min Crystal 2.7 % 50 g 30 min Crystal 2.7 % 50 g 15 min Columbus 16.0 % 15 g 60 min [B]Andre ingredienser[/B] 2 stk. vaniljestang, kokt ca 15 min 2. ts Irish Moss, kok siste 10 min 1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk ca 55 liter 67 °C 5 min Mash step 60 °C 20 min Mash step 70 °C 40 min Utmesk. Skylling ca 19 liter. 78 °C 10 min BIAB [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 180 gr Informasjon om gjæring: 1 min med oksygen. 180 gr. rehydrert gjær, slumpmessig fordelt på to 25 l. gjæringskaret. Ett i kjøleskap og ett i boden, som er kald. Opprinnelig var det 50 l med OG 1080. Mye trub pga. BIAB. [B]Kommentarer[/B] Fatet med 4 gr. sukker pr liter. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. januar 2017 Flasket: 27. januar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N