Brygger: Jonas Sponås
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3B Bock
OG: 1,066
FG: 1,020
Mengde vørter: 11,0l
Mengde ferdig øl: 8,5l
Alkoholstyrke: 6,7%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 48 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Weyermann Munich II, 78,6%
Weyermann Caramunich III, 8,4%
Flaket hvete, 5,7%
Weyermann Caraamber, 5,0%
Weyermann Carafa III, 2,3%

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertau Magnum (11,9%), 7g, 90m
Perle (4,9%), 7g, 20m
Perle (4,9%), 7g, 7m

[B]Andre ingredienser[/B]
CaCl2, 6g, mesk
NaHCO3, 2g, mesk
CaCO3, 1g, mesk
CaSO4, 1g mesk

[B]Meskeinformasjon[/B]
BIAB + Enkel dekoksjon + Batch sparge.

14 L vann @ 52 C, 20m
Dedkoksjon av 5,6 L, 45m
Batch sparge, 3 L vann @ 75 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: ca 420 mrd celler
Informasjon om gjæring:
Over natt i kjøleskap for å få temp ned fra 22 C til 8 C.
Pitch @ 8 C. 0,5 L /m O2 i 1 min
2 dager: 8 C
10 dager: 9 C
7 dager: 13 C

7g/L farin til karbonering

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. juli 2017
Flasket: 20. august 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N