Brygger: Håkon Bugge
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8A Dry stout
OG: 1,056
FG: 17
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 30,1
Beregnet farge: 250 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
What	kg	EBC
Pale Ale Malt	4	5
Flaket bygg (umaltet)	1	5
CARAFA SPESIAL III	0.5	1400

[B]Humle og krydder[/B]
30g Northern Brewer, 10.04% alpha, FWH

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grd i 60 min
Mash out på 78 grd i 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: M44
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
Startet gjæring ved 14-16 grd i en uke

Deretter 21-22 grd.

[B]Kommentarer[/B]
5 gram sukker per liter til karbonering.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. november 2017
Flasket: 29. november 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F