Brygger: Andreas Gregor Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 10B Lys sterk belgisk ale OG: 1,076 FG: 1,030 Mengde vørter: 18,0l Mengde ferdig øl: 15,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 15 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,8 kg Pilsner Malt 1,2 kg Caramalt 800 g brun rørsukker [B]Humle og krydder[/B] 27,03 g Perle 6,4 % Alpha 21,5 g Hersbrucker 2,0 % Alpha [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesking 75 grader med 12 liter vann. Temperatur gikk ned til 69 grader. Mesken har stått i 120 min. og gikk ned til 67 grader. Etter det tok jeg 6 liter med kokende vann og helle over mesken. Temperatur gikk opp til 7 grader som bli holt i 20 min. Avmesking 72 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 3787 Gjærmengde: 1 pak Informasjon om gjæring: Hovedgjæring 5 dager på 22 grader til F.G. Jeg løser opp 180 g brun rørsukker i samme mengde vann og helle det inn i et ren gjæringskar. Jeg tapper over ferdig gjærer brygget til den rene kar. Etter det så stått brygget på nedkjøling til 8 grader. Når det var ferdig tapper jeg alt på flasker og lagrer det på 8 - 10 grader i måneder. [B]Kommentarer[/B] Drikke temperatur 8 - 10 grader. Bunnfall skal være igjen på flasken. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. desember 2014 Flasket: 14. desember 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N