Brygger: Andreas Gregor
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1,076
FG: 1,030
Mengde vørter: 18,0l
Mengde ferdig øl: 15,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 15 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,8 kg Pilsner Malt
1,2 kg Caramalt
800 g brun rørsukker

[B]Humle og krydder[/B]
27,03 g Perle 6,4 % Alpha
21,5 g Hersbrucker 2,0 % Alpha

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesking 75 grader med 12 liter vann.
Temperatur gikk ned til 69 grader. 
Mesken har stått i 120 min. og gikk ned til 67 grader.
Etter det tok jeg 6 liter med kokende vann og helle over mesken.
Temperatur gikk opp til 7 grader som bli holt i 20 min.
Avmesking 72 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3787
Gjærmengde: 1 pak 
Informasjon om gjæring:
Hovedgjæring 5 dager på 22 grader til F.G.
Jeg løser opp 180 g brun rørsukker i samme mengde vann og helle det inn i et ren gjæringskar. Jeg tapper over ferdig gjærer brygget til den rene kar.
Etter det så stått brygget på nedkjøling til 8 grader.
Når det var ferdig tapper jeg alt på flasker og lagrer det på 8 - 10 grader i måneder.

[B]Kommentarer[/B]
Drikke temperatur 8 - 10 grader.
Bunnfall skal være igjen på flasken.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. desember 2014
Flasket: 14. desember 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N