Brygger: Bernt sandsmark
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1054
FG: 1010
Mengde vørter: 225,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 37,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,8 kg mo pale malt
500 g munich II
500 g rugmalt
120 g bisquit
129 g havregryn

[B]Humle og krydder[/B]
10 g chinook FWH
20 g amarillo 15 min
10 g simcoe 15 min
20 g amarillo 5 min
10 g simcoe 5 min
80 g amarillo dry hop

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 tab protafloc 15 min
6 g gypsum
5 g calsium cloride

[B]Meskeinformasjon[/B]
50'c 15 min
64'c 60 min
76'c 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp001
Gjærmengde: 2pakker i 2liter starter
Informasjon om gjæring:
16'c i 3 døgn, deretter 18 grader

[B]Kommentarer[/B]
Servomyces og wyeast gjærnæring i kok og starter, tilsatt o2 4 l/ pr min i 35 sek.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 31. januar 2013
Flasket: 18. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N