Brygger: Bernt sandsmark Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1054 FG: 1010 Mengde vørter: 225,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 5,0% Beregnet IBU: 37,0 Beregnet farge: 12 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,8 kg mo pale malt 500 g munich II 500 g rugmalt 120 g bisquit 129 g havregryn [B]Humle og krydder[/B] 10 g chinook FWH 20 g amarillo 15 min 10 g simcoe 15 min 20 g amarillo 5 min 10 g simcoe 5 min 80 g amarillo dry hop [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 tab protafloc 15 min 6 g gypsum 5 g calsium cloride [B]Meskeinformasjon[/B] 50'c 15 min 64'c 60 min 76'c 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wlp001 Gjærmengde: 2pakker i 2liter starter Informasjon om gjæring: 16'c i 3 døgn, deretter 18 grader [B]Kommentarer[/B] Servomyces og wyeast gjærnæring i kok og starter, tilsatt o2 4 l/ pr min i 35 sek. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 31. januar 2013 Flasket: 18. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N