Brygger: Sverre Bech-Sjøthun Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 5F Skotsk sterk ale/Wee heavy OG: 1,089 FG: 1,027 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 27,0l Alkoholstyrke: 8,1% Beregnet IBU: 26,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7kg Maris Otter 500g Crystal 150 200g CaraAroma 100g Pale chocolate 100g Special B 500g DME [B]Humle og krydder[/B] 15g Magnum @ 60 min 50g EKG @ 30 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 90 min @ 70C 10 min @ 75C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 3 l starter Informasjon om gjæring: Pitch at 14C. Ferment at 16C until FG has been reached. 3-4 weeks. (1.027-1.030) Then 7 days at 6C before bottling. Add 3.5g priming sugar per liter. [B]Kommentarer[/B] Brewed on Grainfather Mash water: 24l Sparge water: 15l Water adjustments: Mash: 2g CaSO4, 3g CaCL2, 2g CaCO3 Sparge: 1.7g CaSO4, 2.5g CaCL2 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. mars 2017 Flasket: 15. april 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N