Brygger: Sverre Bech-Sjøthun
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5F Skotsk sterk ale/Wee heavy
OG: 1,089
FG: 1,027
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 27,0l
Alkoholstyrke: 8,1%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7kg Maris Otter
500g Crystal 150
200g CaraAroma
100g Pale chocolate
100g Special B
500g DME

[B]Humle og krydder[/B]
15g Magnum @ 60 min
50g EKG @ 30 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min @ 70C
10 min @ 75C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 3 l starter
Informasjon om gjæring:
Pitch at 14C. Ferment at 16C until FG has been reached. 3-4 weeks. (1.027-1.030)

Then 7 days at 6C before bottling.

Add 3.5g priming sugar per liter.

[B]Kommentarer[/B]
Brewed on Grainfather

Mash water: 24l
Sparge water: 15l

Water adjustments:
Mash: 2g CaSO4,   3g CaCL2,   2g CaCO3
Sparge: 1.7g CaSO4,  2.5g CaCL2

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. mars 2017
Flasket: 15. april 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N