Brygger: Ronny Vareide
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1,067
FG: 1,015
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 6,7%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 79 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris otter malt
Munich malt
Crystal malt
Melanoidin malt
Chocolate malt
Extra black malt
Oat malt

[B]Humle og krydder[/B]
Centennial
Northern Brewer

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
62gr 15min
68gr 30min
72gr 10min
78gr 10min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 800 milliard 
Informasjon om gjæring:
Starter steppet to ganger

tilført ren oksygen.
start 18gr, opp til 19gr på 4 dager, videre opp til 20gr etter ytterliger 10 grader.
Coldcrash 4gr tilslutt.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. januar 2016
Flasket: 15. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N