Brygger: jarle Nygård
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser: Einebær
OG: 1,062
FG: 1,018
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 73 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5000 gr. maris otter pale malt
700 gr. wheat malt
500 gr. crystal malt
500 gr. chocolate wheat
500 gr. flaked wheat

[B]Humle og krydder[/B]
30 gr. target
70 gr. east kent golding
15 gr. einebær

[B]Andre ingredienser[/B]
110 gr. sukker (karbonering)

[B]Meskeinformasjon[/B]
1 time 65 grader
10 min oppvarming til 77 grader
5 min utmesking på 77 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 18 gr.
Informasjon om gjæring:
18 grader i 6 dager
22 grader i 4 dager

[B]Kommentarer[/B]
Dette er min 4 batch, men den første selvkomponerte. Brygget på 36 liters brew in bag system i garasjen. Jeg har forsøkt å tilnærme meg en engelsk porter, dog med en egen vri. Jeg har brukt humlepose som "filter" under omstikking siden jeg lar endel turb bli med i gjæringskaret.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. september 2015
Flasket: 6. oktober 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N