Brygger: jarle Nygård Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl) Ekstra ingredienser: Einebær OG: 1,062 FG: 1,018 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 73 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5000 gr. maris otter pale malt 700 gr. wheat malt 500 gr. crystal malt 500 gr. chocolate wheat 500 gr. flaked wheat [B]Humle og krydder[/B] 30 gr. target 70 gr. east kent golding 15 gr. einebær [B]Andre ingredienser[/B] 110 gr. sukker (karbonering) [B]Meskeinformasjon[/B] 1 time 65 grader 10 min oppvarming til 77 grader 5 min utmesking på 77 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 18 gr. Informasjon om gjæring: 18 grader i 6 dager 22 grader i 4 dager [B]Kommentarer[/B] Dette er min 4 batch, men den første selvkomponerte. Brygget på 36 liters brew in bag system i garasjen. Jeg har forsøkt å tilnærme meg en engelsk porter, dog med en egen vri. Jeg har brukt humlepose som "filter" under omstikking siden jeg lar endel turb bli med i gjæringskaret. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 26. september 2015 Flasket: 6. oktober 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N