Brygger: Lars Johan Ulveseth
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9D Baltisk porter
OG: 1,081
FG: 1,026
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 7,8%
Beregnet IBU: 36,0
Beregnet farge: 57 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,5 kg Weyermann Bohemian Pilsner Floor malted - 4 EBC
5,5 kg Ireks Munich Malt 2 - 22 EBC
250 g Thomas Fawcett Crystal Malt - 150 EBC
250 g Thomas Fawcett Red Crystal Malt - 240 EBC
150 g Thomas Fawcett Chocolate Malt - 1175 EBC
200 g Weyermann Carafa Special 2 - 1150 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
35g Northern Brewer 10,5% AA @60 min
20g Saaz 4% AA @15 min
20g Saaz 4% AA @2 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
55 grader i 15 min
67 grader i 20 min
71 grader i 20 min
78 grader i 5 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 1,75 mill/ml/Plato
Gjærmengde: WLP833
Informasjon om gjæring:
Pitch på 8 grader, la stige til 10 grader på 4 dager.
La stige til 12 grader på 2 dager, hold til FG.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. november 2017
Flasket: 1. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F