Brygger: Gjermund Isaksen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1080 FG: 1012 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 9,0% Beregnet IBU: 35,0 Beregnet farge: 33 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8,0 kg Pilsnermalt 0,45 kg Caramunich 90 ebc 0,20 kg Biscuit 0,14kg Aromatic malt 0,11kg Special B 0,09kg Chocolate malt 450 gram D-180. [B]Humle og krydder[/B] 30 gram Northern Brewer 90 min 30 gram Hallertauer 30 min 30 gram styrian goldings 30 mi [B]Andre ingredienser[/B] 0,5 tsk Gjærnæring 0,5 tab Protaflock [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbeltmesk 60 min på hver runde. 65 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp 530 Gjærmengde: 322 milliarder Informasjon om gjæring: 2 dager på 19 grader 4 dager på 21 grader hevet temp til 24 ila 1 døgn Resterende tid på 24 grader [B]Kommentarer[/B] Dårlig utnyttelse av maltet . mest sannsynlig pga av ovalt maltrør som førte til for hurtig gjennomstrømmning. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. desember 2017 Flasket: 5. januar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F