Brygger: Gjermund Isaksen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1080
FG: 1012
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 33 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8,0 kg Pilsnermalt
0,45 kg Caramunich 90 ebc
0,20 kg Biscuit
0,14kg Aromatic malt
0,11kg Special B
0,09kg Chocolate malt
450 gram D-180.

[B]Humle og krydder[/B]
30 gram Northern Brewer 90 min
30 gram Hallertauer 30 min
30 gram styrian goldings 30 mi

[B]Andre ingredienser[/B]
0,5 tsk Gjærnæring
0,5 tab Protaflock

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbeltmesk
60 min på hver runde.
65 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 530
Gjærmengde: 322 milliarder
Informasjon om gjæring:
2 dager på 19 grader
4 dager på 21 grader
hevet temp til 24 ila 1 døgn
Resterende tid på 24 grader

[B]Kommentarer[/B]
Dårlig utnyttelse av  maltet .
mest sannsynlig pga av ovalt maltrør som førte til for hurtig gjennomstrømmning.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. desember 2017
Flasket: 5. januar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F