Brygger: Tor Sverre Helland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1086
FG: 1005
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 50 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsener malt
Cara munich malt
Vienna malt
Biscuit malt
Sjokolade malt
Demrara sukker

[B]Humle og krydder[/B]
Hersbrucker
Fuggle
Karamell

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter 68 grader 
15 minutter 75 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp 500 trappist
Gjærmengde: 2 rør - gjærstarter
Informasjon om gjæring:
14 dager 20 grader
90 dager Modning/ ettergjæring på flaske 12 grader

[B]Kommentarer[/B]
Brygget I Svea kjellerbryggeri

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. november 2014
Flasket: 24. november 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N