Brygger: Øyvind Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5B Amerikansk brown ale
OG: 1060
FG: 1010
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 6,6%
Beregnet IBU: 48,0
Beregnet farge: 39 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4700 g maris otter
440 g pale crystal 80 EBC
360 g hvetemalt
180 g sjokolademalt

[B]Humle og krydder[/B]
25 g Nortern brewer 10,5 % Mash hop
15 g Nortern brewer 10,5 % i 60 min
27 g Nortern brewer 10,5 % i 15 min
40 g Cascade 7 % i 10 min
42 g Cascade 7 % ved kokeslutt
56 g Centennial tørrhumle i 7 dager

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk: 62°C, sacc.-rest: 67°C i 75 min, utmesk: 77°C i 20 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: 1+1 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret ved 18°C i to dager, romtemperatur (ca 21°C) i åtte dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. februar 2013
Flasket: 28. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N