Brygger: Espen Kalstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 5G Old ale)
Ekstra ingredienser: Kanel, ingefær, muskatnøtt, stjerneanis
OG: 1,060
FG: 1,016
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 17,5l
Alkoholstyrke: 5,9%
Beregnet IBU: 29,0
Beregnet farge: 30 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,25 kg Thomas Fawcett Pale Ale Malt (Maris Otter)
1 kg Thomas Fawcett Crystal malt
0.25 kg Muntons Spraymalt Light

[B]Humle og krydder[/B]
Humle:
22,5 g Northern Brewer 9,3%, 60 min kok
15 g Cascade 6,5%, flameout, 30 min hotstand

Krydder (alle på flameout, 30 min hotstand):
0,8 g kanel, malt
0,6 g ingefær, malt 
0,3 g muskatnøtt, malt
0,3 g stjerneanis, malt

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering: 
10,5 g kalsiumsulfat
1 g natron
0,7 g melkesyre (i skyllevann)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesking på 67 grader i 60 min, 77 i 5 min.
Meskevann: 23 L
Skyllevann:  6.2 L

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP051
Gjærmengde: ca 220 mrd celler
Informasjon om gjæring:
1 pakke WLP051 i 0.9 liter gjærstarter.
Pitchet gjær på 17 grader.
Gjæring på 18 grader i 3 dager, 19 grader i 4 dager, 20 grader i 2 dager, 21 grader resten av tiden.

[B]Kommentarer[/B]
Fikk litt lavere utbytte enn forventet, spraymalt tilsatt for å justere opp til ønsket BG/OG.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. oktober 2017
Flasket: 17. oktober 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F