Brygger: Espen Kalstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 5G Old ale) Ekstra ingredienser: Kanel, ingefær, muskatnøtt, stjerneanis OG: 1,060 FG: 1,016 Mengde vørter: 19,0l Mengde ferdig øl: 17,5l Alkoholstyrke: 5,9% Beregnet IBU: 29,0 Beregnet farge: 30 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,25 kg Thomas Fawcett Pale Ale Malt (Maris Otter) 1 kg Thomas Fawcett Crystal malt 0.25 kg Muntons Spraymalt Light [B]Humle og krydder[/B] Humle: 22,5 g Northern Brewer 9,3%, 60 min kok 15 g Cascade 6,5%, flameout, 30 min hotstand Krydder (alle på flameout, 30 min hotstand): 0,8 g kanel, malt 0,6 g ingefær, malt 0,3 g muskatnøtt, malt 0,3 g stjerneanis, malt [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering: 10,5 g kalsiumsulfat 1 g natron 0,7 g melkesyre (i skyllevann) [B]Meskeinformasjon[/B] Mesking på 67 grader i 60 min, 77 i 5 min. Meskevann: 23 L Skyllevann: 6.2 L [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP051 Gjærmengde: ca 220 mrd celler Informasjon om gjæring: 1 pakke WLP051 i 0.9 liter gjærstarter. Pitchet gjær på 17 grader. Gjæring på 18 grader i 3 dager, 19 grader i 4 dager, 20 grader i 2 dager, 21 grader resten av tiden. [B]Kommentarer[/B] Fikk litt lavere utbytte enn forventet, spraymalt tilsatt for å justere opp til ønsket BG/OG. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. oktober 2017 Flasket: 17. oktober 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F