Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4H Irsk rød
OG: 1,052
FG: 1,012
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 46 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9,5 kg Maris Otter Pale malt
0,4 kg Crystal malt
0,4 kg Dark Crystal malt
0,3 kg Roasted Barley

280 gram sukker til karbonering på flasker

[B]Humle og krydder[/B]
60 minutter:
55 gram East Kent Goldings (6%)

15 minutter:
60 gram East Kent Goldings
(6%)

[B]Andre ingredienser[/B]
25 gram ph 5,2 stabilizer i mesk

1 whirlfloc tablett, 15 minutter kok

1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok

25 dråper Brewers clarex i gjæringskaret

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter (mashout)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 004
Gjærmengde: 2 rør + starter
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring: 18 grader i 14 dager 

Karbonering på flasker: 22 grader i 14 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. januar 2015
Flasket: 4. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N