Brygger: Sverre Bech-Sjøthun Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6B Amerikansk IPA OG: 1,063 FG: 1,009 Mengde vørter: 32,0l Mengde ferdig øl: 29,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 70,0 Beregnet farge: 16 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 90% Pale 5% Dark Munich 2% Crystal 120L 3% CaraMunich II 7.8 kg [B]Humle og krydder[/B] Mosaic, Citra, 270g totalt [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 25l @66C, 90 minutter 10l sparge @78C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: 14 dager @22C Karbonert med 6g sukker @22C [B]Kommentarer[/B] Haarfagre Haandbryggeri ligger 3 minutter fra Hafrsfjord og Sverd i Fjell, som ble reist som minne om slaget i Hafrsfjord i 872, da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Med to humler måtte jo ølet få navnet fra Njord, som er far til tvillingene Frøy og Frøya. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. februar 2016 Flasket: 2. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N