Brygger: Sverre Bech-Sjøthun
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,063
FG: 1,009
Mengde vørter: 32,0l
Mengde ferdig øl: 29,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 70,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
90%	Pale
5%	Dark Munich
2%	Crystal 120L
3%	CaraMunich II
7.8 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Mosaic, Citra, 270g totalt

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
25l @66C, 90 minutter
10l sparge @78C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
14 dager @22C
Karbonert med 6g sukker @22C

[B]Kommentarer[/B]
Haarfagre Haandbryggeri ligger 3 minutter fra Hafrsfjord og Sverd i Fjell, som ble reist som minne om slaget i Hafrsfjord i 872, da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike.

Med to humler måtte jo ølet få navnet fra Njord, som er far til tvillingene Frøy og Frøya.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. februar 2016
Flasket: 2. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N