Brygger: Reinhard Mjaatvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1083
FG: 1016
Mengde vørter: 45,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 8,9%
Beregnet IBU: 24,3
Beregnet farge: 70 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8,50 kg Pilsner 
4,50 kg Pale Malt  
1,00 kg Caramunich Malt 
0,30 kg Biscuit Malt 
0,25 kg Aromatic Malt 
0,20 kg Chocolate Malt 
0,20 kg Special B Malt  
1,00 kg Candi Sugar, Dark

[B]Humle og krydder[/B]
90,00 g Styrian Goldings - 60,0 min 
15,00 g Hallertauer Mittelfrueh - 15,0 min 
15,00 g Styrian Goldings -  15,0 min 
15,00 g Hallertauer Mittelfrueh - 1,0 min H
15,00 g Styrian Goldings - 1,0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 Whirlfloc Tablet 10,0 min
2 tsp Yeast Nutrient 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Single infusion mash at  65,0 C  for 90 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast Labs 3787
Gjærmengde: 9 L starter
Informasjon om gjæring:
10 dager ved 20C
Deretter 2 ukers modning ved 5C i nytt fat før flasking.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. september 2014
Flasket: 23. oktober 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N