Brygger: Reinhard Mjaatvedt Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1083 FG: 1016 Mengde vørter: 45,0l Mengde ferdig øl: 40,0l Alkoholstyrke: 8,9% Beregnet IBU: 24,3 Beregnet farge: 70 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 8,50 kg Pilsner 4,50 kg Pale Malt 1,00 kg Caramunich Malt 0,30 kg Biscuit Malt 0,25 kg Aromatic Malt 0,20 kg Chocolate Malt 0,20 kg Special B Malt 1,00 kg Candi Sugar, Dark [B]Humle og krydder[/B] 90,00 g Styrian Goldings - 60,0 min 15,00 g Hallertauer Mittelfrueh - 15,0 min 15,00 g Styrian Goldings - 15,0 min 15,00 g Hallertauer Mittelfrueh - 1,0 min H 15,00 g Styrian Goldings - 1,0 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 Whirlfloc Tablet 10,0 min 2 tsp Yeast Nutrient 10 min [B]Meskeinformasjon[/B] Single infusion mash at 65,0 C for 90 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast Labs 3787 Gjærmengde: 9 L starter Informasjon om gjæring: 10 dager ved 20C Deretter 2 ukers modning ved 5C i nytt fat før flasking. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. september 2014 Flasket: 23. oktober 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N