Brygger: Marius Høye Steen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1D Tysk pilsener
OG: 1047
FG: 1007
Mengde vørter: 23,5l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 5,3%
Beregnet IBU: 37,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4800 gram Pils malt
80 gram Dark Crystal malt

[B]Humle og krydder[/B]
60 gram Sterling 6,9% 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
3gr Kalsiumsulfat i skyllevannet
1ts irish moss 15 min
2ts gjærnæring + servomyces 15 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min @67-64 grC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP838
Gjærmengde: 450 bill celler
Informasjon om gjæring:
Tilsatt O2, 60sek ved 1L/min.
3 uker på 10 grader

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert til VolCo2: 2,5

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. september 2012
Flasket: 2. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N