Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1C Tsjekkisk pilsner
OG: 1060
FG: 1012
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,5l
Alkoholstyrke: 6,3%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5200 gr. Pils malt, EBC 3

[B]Humle og krydder[/B]
27 gr. Hallertau Hersbrucker, IBU 3,9, koketid 01:00
40 gr. Saaz, IBU 3,6, koketid 01:00
20 gr. Saaz, IBU 3,6, koketid 00:10
20 gr. Saaz, IBU 3,6, koketid 00:01

[B]Andre ingredienser[/B]
3,7 gr. CaCl2 Kalsiumklorid (veisalt)
1,8 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat (gips)	
5,2 gr. Klar urt,15 min.
2,3 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
66/67°C, 75 min
78°C, 20 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 800, White Labs Pilsner Lager Yeast
Gjærmengde: 2 rør, enkel starter.
Informasjon om gjæring:
9,5°C, 43 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. juni 2012
Flasket: 16. august 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: F