Brygger: Rolf Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1C Tsjekkisk pilsner OG: 1060 FG: 1012 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,5l Alkoholstyrke: 6,3% Beregnet IBU: 35,0 Beregnet farge: 7 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5200 gr. Pils malt, EBC 3 [B]Humle og krydder[/B] 27 gr. Hallertau Hersbrucker, IBU 3,9, koketid 01:00 40 gr. Saaz, IBU 3,6, koketid 01:00 20 gr. Saaz, IBU 3,6, koketid 00:10 20 gr. Saaz, IBU 3,6, koketid 00:01 [B]Andre ingredienser[/B] 3,7 gr. CaCl2 Kalsiumklorid (veisalt) 1,8 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat (gips) 5,2 gr. Klar urt,15 min. 2,3 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 66/67°C, 75 min 78°C, 20 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 800, White Labs Pilsner Lager Yeast Gjærmengde: 2 rør, enkel starter. Informasjon om gjæring: 9,5°C, 43 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. juni 2012 Flasket: 16. august 2012 Filtrert: Nei Karbonering: F