Brygger: Espen Kalstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1102 FG: 1025 Mengde vørter: 22,5l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 10,1% Beregnet IBU: 90,0 Beregnet farge: 149 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4750 g Maris Otter 5,5 EBC 950 g Munich 25 EBC 850 g Flaket Bygg 450 g Hvetemalt 450 g Flaket Havre 330 g Roasted Barley 1450 EBC 250 g Chocolate Malt 625 EBC 250 g Chocolate Malt 1175 EBC 225 g Amber Malt 70 EBC 225 g Brown Malt 180 EBC 205 g Crystal Malt 120 EBC 205 g Dark Crystal Malt 300 EBC 160 g Black Malt 1450 EBC 375 g lys spraymalt [B]Humle og krydder[/B] 47 g Columbus 15,9%, 60 min 20 g Columbus 15,9%, 15 min 20 g Willamette 6,2%, 15 min 20 g Chinook 12,6%, 5 min 20 g Willamette 6,2%, 5 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 65 grader i 90 min 75 grader i 15 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale S-04 Gjærmengde: 350 mrd. gjærceller Informasjon om gjæring: 18 grader, gradvis hevet til 20 grader etter stormgjæring. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. oktober 2013 Flasket: 11. november 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N