Brygger: Espen Kalstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1102
FG: 1025
Mengde vørter: 22,5l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 10,1%
Beregnet IBU: 90,0
Beregnet farge: 149 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4750 g Maris Otter 5,5 EBC
950 g Munich 25 EBC
850 g Flaket Bygg
450 g Hvetemalt
450 g Flaket Havre
330 g Roasted Barley 1450 EBC
250 g Chocolate Malt 625 EBC
250 g Chocolate Malt 1175 EBC
225 g Amber Malt 70 EBC
225 g Brown Malt 180 EBC
205 g Crystal Malt 120 EBC
205 g Dark Crystal Malt 300 EBC
160 g Black Malt 1450 EBC
375 g lys spraymalt

[B]Humle og krydder[/B]
47 g Columbus 15,9%, 60 min
20 g Columbus 15,9%, 15 min
20 g Willamette 6,2%, 15 min
20 g Chinook 12,6%, 5 min
20 g Willamette 6,2%, 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader i 90 min
75 grader i 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale S-04
Gjærmengde: 350 mrd. gjærceller
Informasjon om gjæring:
18 grader, gradvis hevet til 20 grader etter stormgjæring.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. oktober 2013
Flasket: 11. november 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N