Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3C Doppelbock OG: 1,086 FG: 1,020 Mengde vørter: 56,0l Mengde ferdig øl: 48,0l Alkoholstyrke: 8,8% Beregnet IBU: 26,1 Beregnet farge: 49 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich malt, 5 kilo Pilsnermalt, 5 kilo Lys spraymalt, 4 kilo Caramunich 2 malt, 2 kilo Carabohemian, 500 gram Caraamber, 500 gram Carafa special 3, 100 gram sukker, 280 gram til karbonering på flasker [B]Humle og krydder[/B] 47 gram Magnum (13%), 60 minutter kok 30 gram Hallertau Mittelfrüh (3%), 15 minutter kok [B]Andre ingredienser[/B] Natron, 10 gram i mesk Kalsiumklorid, 9 gram i mesk Kalsiumsulfat, 6 gram i mesk CaCo3, 5 gram i mesk 1 whirlfloctablett, 15 minutter kok 1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grader i 75 minutter 78 grader i 5 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 833 Gjærmengde: 10 rør, 5 l. starter Informasjon om gjæring: 12 grader i 21 dager 20 grader i 14 dager, karbonering på flasker [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. mars 2015 Flasket: 11. april 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N