Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3C Doppelbock
OG: 1,086
FG: 1,020
Mengde vørter: 56,0l
Mengde ferdig øl: 48,0l
Alkoholstyrke: 8,8%
Beregnet IBU: 26,1
Beregnet farge: 49 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich malt, 5 kilo
Pilsnermalt, 5 kilo
Lys spraymalt, 4 kilo
Caramunich 2 malt, 2 kilo
Carabohemian, 500 gram
Caraamber, 500 gram
Carafa special 3, 100 gram
sukker, 280 gram til karbonering på flasker

[B]Humle og krydder[/B]
47 gram Magnum (13%), 60 minutter kok
30 gram Hallertau Mittelfrüh (3%), 15 minutter kok

[B]Andre ingredienser[/B]
Natron, 10 gram i mesk
Kalsiumklorid, 9 gram i mesk
Kalsiumsulfat, 6 gram i mesk
CaCo3, 5 gram i mesk
1 whirlfloctablett, 15 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 75 minutter 
78 grader i 5 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833
Gjærmengde: 10 rør, 5 l. starter
Informasjon om gjæring:
12 grader i 21 dager
20 grader i 14 dager, karbonering på flasker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. mars 2015
Flasket: 11. april 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N