Brygger: Hans Kristian Andersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,046
FG: 1,010
Mengde vørter: 120,0l
Mengde ferdig øl: 100,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 35,8
Beregnet farge: 9,1 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9.50 kg               Weyermann Ekstra Pale Pilsner Malt (2.5  Grain         1        44.2 %        
9.50 kg               Weyermann Pale Ale Malt (7.5 EBC)        Grain         2        44.2 %        
1.00 kg               Weyermann CaraHell (30.0 EBC)            Grain         3        4.7 %         
1.00 kg               Weyermann Munich Malt Type 1 (18.0 EBC)  Grain         4        4.7 %         
0.50 kg               Oats, Flaked (2.0 EBC)                   Grain         5        2.3 %

[B]Humle og krydder[/B]
120g amarillo 15 min
120g falconers flight 15 min
240g amarillo 2 min
240g falconers flight 2 min
150g amarillo dryhop dag 5
150g falconers flight dryhop dag 5

[B]Andre ingredienser[/B]
2.5 tabletter whirlflock 15 min
yeast nutrient 15 min

140 liter i HLT
42g Cas04 (Kalsiumsulfat)

25liter til i HLT
7.5g Cas04 (Kalsiumsulfat)

65 liter til mesk
6.5g CaC03(Kalsiumkarbonat)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash  64.0 C        60 min        
Mash Out   76.0 C        10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp001
Gjærmengde: Steppa starter
Informasjon om gjæring:
4 dager på 17
1 dag 18
7 dager på 19
2 dager cold crash

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. februar 2016
Flasket: 1. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F