Brygger: Hans Henrik Hvoslef Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl OG: 1,081 FG: 1,023 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 7,6% Beregnet IBU: 112,0 Beregnet farge: 98 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6000 g pale ale malt. 5 EBC. 1000 g aromatic malt. 50 EBC. 800 g flaked oats. 800 g roasted barley. 1300 EBC. 400 g special B 350 EBC. 300 g Chocolate. 1200 EBC. 200 g flaked wheat. 1000g demerera sukker. [B]Humle og krydder[/B] 50 g Wilamette (5.5 AA) @ 90 min 75 g Target (9 AA) @ 75 min 26 g Wilamette (5.5 AA) @ 5 min 30 g tørket søt appelsinskall @ 5 min. [B]Andre ingredienser[/B] 1 tsp natron før mesk 1 tsp gips før mesk 1 tsp kritt blandet ut med kornet 1 tsp irish moss @ 15 min 1 tsp yeast nutrients @ 15 min 2 oppskårede bourbon vaniljestenger tilsatt på secondary. Fjernet etter 5 dager. [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket på 65-66 grader i 60 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US - 05 Gjærmengde: 44 g. Informasjon om gjæring: Gjæret på 20 grader i 7 dager. Stabil FG nådd etter 7 dager. Reracked til secondary med vaniljestenger. Vaniljestenger fjernet etter 5 dager Flasket etter 2 uker på secondary. [B]Kommentarer[/B] Basert på øltype 9E: Imperial stout. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. september 2015 Flasket: 5. oktober 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N