Brygger: Hans Henrik Hvoslef
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl
OG: 1,081
FG: 1,023
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 7,6%
Beregnet IBU: 112,0
Beregnet farge: 98 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6000 g pale ale malt. 5 EBC.
1000 g aromatic malt. 50 EBC.
800 g flaked oats. 
800 g roasted barley. 1300 EBC.
400 g special B 350 EBC.
300 g Chocolate. 1200 EBC.
200 g flaked wheat.
1000g demerera sukker.

[B]Humle og krydder[/B]
50 g Wilamette (5.5 AA) @ 90 min
75 g Target (9 AA) @ 75 min
26 g Wilamette (5.5 AA) @ 5 min
30 g tørket søt appelsinskall @ 5 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tsp natron før mesk
1 tsp gips før mesk
1 tsp kritt blandet ut med kornet
1 tsp irish moss @ 15 min
1 tsp yeast nutrients @ 15 min
2 oppskårede bourbon vaniljestenger tilsatt på secondary. Fjernet etter 5 dager.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på  65-66 grader i 60 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US - 05
Gjærmengde: 44 g.
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 20 grader i 7 dager. Stabil FG nådd etter 7 dager.
Reracked til secondary med vaniljestenger.
Vaniljestenger fjernet etter 5 dager
Flasket etter 2 uker på secondary.

[B]Kommentarer[/B]
Basert på øltype 9E: Imperial stout.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. september 2015
Flasket: 5. oktober 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N