Brygger: HELMERSEN GEIR Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl OG: 1,061 FG: 1,011 Mengde vørter: 51,0l Mengde ferdig øl: 49,0l Alkoholstyrke: 6,6% Beregnet IBU: 31,0 Beregnet farge: 45 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt: Pilsner-, Melanoidin, Münchener-, Hvete-, Røykmalt. Honning [B]Humle og krydder[/B] Stjerneanis, kanelstenger [B]Andre ingredienser[/B] Portafloc,klaringsmiddel [B]Meskeinformasjon[/B] Ettstegsmesking, 66 grader i 90 minutter. Utvasking ved opp mot 80 grader i ca. 90 minutter. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Tørrgjær; US-05 Gjærmengde: 30 gram Informasjon om gjæring: Rehydrert tørrgjær fordelt på to gjæringskar. Gjæret ut ved konstant 20 grader. Stormgjæring i gang dagen etter brygging. Etter utgjæring ble ølet tilsatt ca. 6 gram sukker pr liter (kokt sukkerlake) ved flasking. Karboniseringstiden på flasker, ca. 10 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. september 2015 Flasket: 17. september 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N