Brygger: HELMERSEN GEIR
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl
OG: 1,061
FG: 1,011
Mengde vørter: 51,0l
Mengde ferdig øl: 49,0l
Alkoholstyrke: 6,6%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 45 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt:
Pilsner-, Melanoidin, Münchener-, Hvete-, Røykmalt.
Honning

[B]Humle og krydder[/B]
Stjerneanis, kanelstenger

[B]Andre ingredienser[/B]
Portafloc,klaringsmiddel

[B]Meskeinformasjon[/B]
Ettstegsmesking, 66 grader i 90 minutter.
Utvasking ved opp mot 80 grader i ca. 90 minutter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Tørrgjær; US-05
Gjærmengde: 30 gram
Informasjon om gjæring:
Rehydrert tørrgjær fordelt på to gjæringskar.
Gjæret ut ved konstant 20 grader.
Stormgjæring i gang dagen etter brygging.
Etter utgjæring ble ølet tilsatt ca. 6 gram sukker pr liter (kokt sukkerlake) ved flasking. Karboniseringstiden på flasker, ca. 10 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. september 2015
Flasket: 17. september 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N