Brygger: Jens Kjær
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1060
FG: 1008
Mengde vørter: 38,5l
Mengde ferdig øl: 35,5l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 33,4
Beregnet farge: 22 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8690 gram Pale Malt, Maris Otter
350 gram Caramel/Crystal Malt 70EBC
350 gram Melanoiden Malt
350 gram Munich Malt
260 gram Special B Malt
170 gram Wheat Malt
200 gram Sukker

[B]Humle og krydder[/B]
50 gram Cascade pellets 5,5% 60min
45 gram Cascade pellets 5,5% 30min
45 gram Cascade pellets 5,5% 15min
40 gram Cascade pellets 5,5% 0min
150 gram Cascade pellets 5,5% tørrhumling 7 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
1 stk Whirlfloc klaring 15min
4,5 gram Gjærnæring 15min

[B]Meskeinformasjon[/B]
90min 68C
Skylle med 34L 76C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Whitelabs WLP002
Gjærmengde: 2 liter slurry
Informasjon om gjæring:
ca 19c i 2 uker
Vasket gjær fra tidligere batch

[B]Kommentarer[/B]
Medbrygger: Steven Kylland

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. desember 2012
Flasket: 18. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N