Brygger: Erik Ingebrigtsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5F Skotsk sterk ale/Wee heavy
OG: 1,079
FG: 1,022
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 41 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,78 kg Munich Malt 20L
1,81 kg Maris Otter
0,55 kg Cara-Pils
0,05 kg Special W

[B]Humle og krydder[/B]
41,33 gr Bramling Cross (6%AA) @ 60 min
11,81 gr Fuggles (4,5%AA) @ 25 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish Moss @ 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
66,7C i 60 min
75,6C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP028
Gjærmengde: 2 rør starter
Informasjon om gjæring:
3 uker @ 18C

[B]Kommentarer[/B]
Steinbier, kokt med indisk granitt som eneste varmekilde.
20 steiner (Knyttnevestørrelse) ble varmet opp i utendørs ildsted . Disse ble tilsatt en etter en i løpet av 60 minutter, for å holde rullende kok.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. oktober 2013
Flasket: 26. oktober 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N