Brygger: Sigurd Hannaas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10D Saison
OG: 1054
FG: 1005
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 6,4%
Beregnet IBU: 16,0
Beregnet farge: 7,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,6 kg Castle Pilsner
3,2 kg Flaket hvete
0,4 kg Havregryn

[B]Humle og krydder[/B]
Koketid: 90 min.
60 min: 20 g East Kent Goldings 7,4%
5 min: 5 g East Kent Goldings 7,4%
5 min: 40 g pomeransskall (ferskt, frosset)
5 min: 20 g korianderfrø
5 min: 2 g kamilleblomst

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering med kalsiumklorid og kalsiumsulfat.
Tilsatt 0,5 tablett Protafloc og 0,5 ts. gjærnæring 15 min. før kokestopp.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Full-volum BIAB. 36,5 L vann.
90 minutter ved 69 C.
10 minutter ved 76 C.
Posen skvist for å hente ut mest mulig. 34 L til kok.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP556
Gjærmengde: 1,5 dl slurry
Informasjon om gjæring:
Tilsatt 1 L O2.
Pitch ved 19 C. Økt til 21 C over 2 dager. Gjæret ut ved 21 C i løpet av 10 dager før cold crash.

[B]Kommentarer[/B]
Ølet er brygget som en kraftig wit, men gjæret med saisongjær.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. september 2014
Flasket: 21. september 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F