Brygger: Christoffer Eidesvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8C Oatmeal stout OG: 1,060 FG: 1,017 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 5,9% Beregnet IBU: 37,0 Beregnet farge: 76 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,5kg Pale malt 1,1kg Havreflak 0,5kg Hvetemalt 0,34kg Chocolate malt (600ebc) 0,35kg Crystall malt (275ebc) 0,25kg Black malt (1400ebc) 0,5kg Light dry malt extract 6gr sukker pr liter til karbonering, tilsatt som sukkerlake. [B]Humle og krydder[/B] 78gr East Kent Golding (60min) [B]Andre ingredienser[/B] 0,5stk Protafloc tablet (15min) 1,25gr YIT Gjærnæring (1min) 6 dråper Brewers Clarex, i gjæringskar. Ca 200gr Risskall for å lette meskingen. [B]Meskeinformasjon[/B] 23l vann til innmesk og 18l vann til skylling Kontinuerlig sirkulasjon under mesking for gjevnere temperatur. 60min - 66 grader celcius 15min - 78 grader celcius 60min kok. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 2pk à 11,5gr Informasjon om gjæring: Ca 2 uker på 20 grader celsius med temperatur kontroll. [B]Kommentarer[/B] Brygget på BB30 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. oktober 2015 Flasket: 3. november 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N