Brygger: Christoffer Eidesvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1,060
FG: 1,017
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 5,9%
Beregnet IBU: 37,0
Beregnet farge: 76 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,5kg Pale malt
1,1kg Havreflak
0,5kg Hvetemalt
0,34kg Chocolate malt (600ebc)
0,35kg Crystall malt (275ebc)
0,25kg Black malt (1400ebc)
0,5kg Light dry malt extract

6gr sukker pr liter til karbonering, tilsatt som sukkerlake.

[B]Humle og krydder[/B]
78gr East Kent Golding (60min)

[B]Andre ingredienser[/B]
0,5stk Protafloc tablet (15min)
1,25gr YIT Gjærnæring (1min)

6 dråper Brewers Clarex, i gjæringskar.

Ca 200gr Risskall for å lette meskingen.

[B]Meskeinformasjon[/B]
23l vann til innmesk og 18l vann til skylling

Kontinuerlig sirkulasjon under mesking for gjevnere temperatur.

60min - 66 grader celcius
15min - 78 grader celcius

60min kok.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 2pk à 11,5gr 
Informasjon om gjæring:
Ca 2 uker på 20 grader celsius med temperatur kontroll.

[B]Kommentarer[/B]
Brygget på BB30

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. oktober 2015
Flasket: 3. november 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N