Brygger: Thomas Klaussen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1,084 FG: 1,022 Mengde vørter: 140,0l Mengde ferdig øl: 125,0l Alkoholstyrke: 8,2% Beregnet IBU: 61,7 Beregnet farge: 72,2 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale malt Munich1 Vienna Crystalmalt Hvetemalt Chocolate malt Black malt Carafa malt [B]Humle og krydder[/B] Perle Hellertauer Mittlefrû [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 1 times mesking, og relativt mye skylling. kokt ned til 1,084. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Weihenstephan 34/70 Gjærmengde: 15 liter 1.040 Informasjon om gjæring: Gjæret i 7 dager, deretter ble gjæringstemperaturen økt gradvis til 20 grader. Da temperatur var kommet på 20 grader ble den stukket om, og sto ca 4 uker på 9 grader. og deretter fatet. [B]Kommentarer[/B] Brygget av Sandved brygglaug av Bryggmester Thomas Klaussen godt assistert av Sigmund Fiveland, Øyvind Årdal, Kenneth Flikkerud og Bjørn Didriksen [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 7. januar 2018 Flasket: 16. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F