Brygger: Thomas Klaussen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,084
FG: 1,022
Mengde vørter: 140,0l
Mengde ferdig øl: 125,0l
Alkoholstyrke: 8,2%
Beregnet IBU: 61,7
Beregnet farge: 72,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale malt
Munich1
Vienna
Crystalmalt
Hvetemalt
Chocolate malt
Black malt
Carafa malt

[B]Humle og krydder[/B]
Perle
Hellertauer Mittlefrû

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
1 times mesking, og relativt mye skylling.
kokt ned til 1,084.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Weihenstephan 34/70
Gjærmengde: 15 liter 1.040
Informasjon om gjæring:
Gjæret i 7 dager, deretter ble gjæringstemperaturen økt gradvis til 20 grader.
Da temperatur var kommet på 20 grader ble den stukket om, og sto ca 4 uker på 9 grader. og deretter fatet.

[B]Kommentarer[/B]
Brygget av Sandved brygglaug av
Bryggmester Thomas Klaussen godt assistert av Sigmund Fiveland, Øyvind Årdal, Kenneth Flikkerud og Bjørn Didriksen

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. januar 2018
Flasket: 16. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F