Brygger: Gard W. Karlsnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,099 FG: 1,025 Mengde vørter: 30,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 9,8% Beregnet IBU: 54,0 Beregnet farge: 119 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4000 g Pale malt (5 EBC) 3000 g Lys flytende maltekstrakt 2000 g Munich malt (25 EBC) 1000 g Carabohemian (180 EBC) 1000 g Muscovadosukker 700 g Carafa I (1100 EBC) 600 g Peat smoked malt (6 EBC) 468 g Black malt (1400 EBC) 400 g Lys DME 200 g Black strap Melasse [B]Humle og krydder[/B] -120 min: 41 g Fuggles (4,5 %) 60 g Northern Brewer (8,5 %) -90 min: 15 g Northern Brewer (8,5 %) -15 min: 12 g lakrisrot i biter -10 min: 35 g Hallertauer Mittelfrüh (4,5 %) [B]Andre ingredienser[/B] -15 min: 1 stk. Whirlfloc 1 tsk gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] Infusjonsmesking: 60 min @ 70 C. Partiskylling @ 78 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 og S-04 Gjærmengde: 2 rør og 2 pakker Informasjon om gjæring: 20 dager @18 grader [B]Kommentarer[/B] Melasse og muscovadosukker tilsatt tre dager inn i gjæringen. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. mai 2013 Flasket: 9. juni 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N