Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,099
FG: 1,025
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 9,8%
Beregnet IBU: 54,0
Beregnet farge: 119 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000 g Pale malt (5 EBC)
3000 g Lys flytende maltekstrakt
2000 g Munich malt (25 EBC)
1000 g Carabohemian (180 EBC)
1000 g Muscovadosukker
700 g Carafa I (1100 EBC)
600 g Peat smoked malt (6 EBC)
468 g Black malt (1400 EBC)
400 g Lys DME
200 g Black strap Melasse

[B]Humle og krydder[/B]
-120 min:
41 g Fuggles (4,5 %)
60 g Northern Brewer (8,5 %)

-90 min:
15 g Northern Brewer (8,5 %)

-15 min:
12 g lakrisrot i biter

-10 min:
35 g Hallertauer Mittelfrüh (4,5 %)

[B]Andre ingredienser[/B]
-15 min:
1 stk. Whirlfloc
1 tsk gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking: 60 min @ 70 C.
Partiskylling @ 78 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 og S-04
Gjærmengde: 2 rør og 2 pakker
Informasjon om gjæring:
20 dager @18 grader

[B]Kommentarer[/B]
Melasse og muscovadosukker tilsatt tre dager inn i gjæringen.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. mai 2013
Flasket: 9. juni 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N