Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1C Tsjekkisk pilsner
OG: 1049
FG: 1010
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 24,5l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 40,3
Beregnet farge: 6,4 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4300 gram Pilsnermalt
300 gram Münchenermalt
200 gram Cara pils
140 gram sukker til flaskekarbonering

[B]Humle og krydder[/B]
50 gram Saaz pellets 3,5% 60 minutter
40 gram Saaz pellets 3,5% 30 minutter
40 gram Saaz pellets 4,10% 15 minutter
40 gram Saaz pellets 4,10% 0 minutter (ved kokeslutt)

[B]Andre ingredienser[/B]
11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
2 gram Supermoss 10 minutter kok
0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter enstegsmesking 67 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock Lager
Gjærmengde: 2 rør, 3 liter starter, 500 milliarder celler
Informasjon om gjæring:
Gjæret i 17 dager på 8-9 grader. Diacetylrest ved 16 grader de siste 4 dagene.

[B]Kommentarer[/B]
Naturlig karbonert i to uker ved 20 grader. Lagret 10 januar 2013 ved 4 grader.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. desember 2012
Flasket: 30. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N