Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1C Tsjekkisk pilsner OG: 1049 FG: 1010 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 24,5l Alkoholstyrke: 5,1% Beregnet IBU: 40,3 Beregnet farge: 6,4 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4300 gram Pilsnermalt 300 gram Münchenermalt 200 gram Cara pils 140 gram sukker til flaskekarbonering [B]Humle og krydder[/B] 50 gram Saaz pellets 3,5% 60 minutter 40 gram Saaz pellets 3,5% 30 minutter 40 gram Saaz pellets 4,10% 15 minutter 40 gram Saaz pellets 4,10% 0 minutter (ved kokeslutt) [B]Andre ingredienser[/B] 11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk 2 gram Supermoss 10 minutter kok 0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok [B]Meskeinformasjon[/B] 90 minutter enstegsmesking 67 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock Lager Gjærmengde: 2 rør, 3 liter starter, 500 milliarder celler Informasjon om gjæring: Gjæret i 17 dager på 8-9 grader. Diacetylrest ved 16 grader de siste 4 dagene. [B]Kommentarer[/B] Naturlig karbonert i to uker ved 20 grader. Lagret 10 januar 2013 ved 4 grader. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. desember 2012 Flasket: 30. desember 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N