Brygger: Bjarte Nataas
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser: Koriander og salt
OG: 1040
FG: 1012
Mengde vørter: 65,0l
Mengde ferdig øl: 60,0l
Alkoholstyrke: 3,7%
Beregnet IBU: 1,0
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6kg hvetemalt
5kg pilsmalt
1 syremalt

[B]Humle og krydder[/B]
5g Hallertauer Mittelfrüh
20g salt
25g koriander

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
62 grader - 30 minutter
72 grader - 30 minutter
76 grader - 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Vossakveik+brett B
Gjærmengde: 0.5 M/ml/P
Informasjon om gjæring:
Lactostarter laget av pilsmalt tilsatt 25 liter på 40 grader.
Kveik tilsatt 35 liter på 40 grader.
Blandet etter to dager, tilsatte brett og satte i romtemperatur, ca 20 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Brett B dyrket fra Orval-flaske. PH på syrnet del var under 3.5 ved blanding, og nådde denne ph-verdi etter gjæring var ferdig.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. november 2016
Flasket: 26. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N